Franse Ambassade, Den Haag

De Franse ambassade is eind november 2012 verhuisd naar het 'Kodakpand' aan de Anna Paulownastraat in Den Haag. Voorafgaand aan de verhuizing heeft de Rgd het pand in nauw overleg met de Franse partij, volledig gerenoveerd. Aanleiding voor de verhuizing is het nieuwbouwproject voor de Hoge Raad der Nederlanden op de huidige voormalige locatie – Smidsplein - van de Franse ambassade.

‘Het Kodakpand’ is in 1935 gebouwd voor het fotobedrijf Kodak in de stijl van de Haagse school met Jugendstilelementen. Het is geen rijksmonument maar behoort wel tot het beschermde stadsgezicht van Den Haag. De Rgd heeft het pand in samenwerking met diverse adviseurs en de aannemer, volledig aangepast aan de eisen die een ambassade in deze tijd stelt.

De eerste overleggen over de herhuisvesting van de Franse ambassade waren reeds in 2005 gestart. De feitelijke renovatiewerkzaamheden zijn uiteindelijk binnen een jaar uitgevoerd en in november 2012 afgerond.

Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst
Architect: Ex Interiors
Oppervlakte: 3000 m2
Opleverdatum: 2012

Opdracht:
Realisatie van de volledige binnenafbouw in het bestaande Kodak gebouw in opdracht van de Rgd voor de Franse Ambassade. De werkzaamheden bestonden uit het leveren en aanbrengen van:
- Metalstud wanden
- Timmerwerk t.b.v. behoud monumentale stijl
- (systeems)Plafonds
- Brandwerende bekleding

Cookievoorkeuren