Winnaar van de Gyproc Trophy 2015

Vianen, 22 september 2015 - MB Afbouw Montage is de winnaar van de Gyproc Trophy 2015 voor het project Hoofdkantoor Brand Loyalty aan de Koningsweg in Den Bosch. Accompli Afbouw wint daarnaast de Innovatieprijs 2015. Beide prijzen zijn onderdeel van de Gyproc Trophy en zijn voor de vijfde keer uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van Saint Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw. Het bedrijf beloont creatief en vakkundig gebruik van Gyproc systemen bij plafond- en wandmontage. Alle winnaars zijn bekendgemaakt tijdens de Gyproc Professionalsdag, die op 18 september 2015 plaatsvond in Soest. Hier kozen de tot Gyproc Professionals behorende plafond- en andmontagebedrijven ook het winnende project van de derde categorie: De Gyproc Professionals Keuze. Hier behaalde Accompli Afbouw naast de Innovatieprijs opnieuw een eerste prijs voor Theater De Stoep in Spijkenisse. Dit jaar werd naast het eerste lustrum van de Gyproc Trophy ook stil gestaan bij het 350 jarig bestaan van Saint Gobain.

Gyproc Trophy 2015

MB Afbouw Montage wint de Gyproc Trophy voor het project Hoofdkantoor Brand Loyalty in Den Bosch. Dit project maakte vooral indruk op de jury door zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau. Daarnaast was de uitwerking van complexe details zeer indrukwekkend. De jury heeft in dit gebouw genoten van een hoogwaardige afbouw. De strakheid van zelfs de dubbel gekromde oppervlakte van de trappen, de mooie en smaakvolle details, zoals de houten binnen schil van de trap en de glasaansluitingen op de borstweringen, de verzorgde binnen puien en mooie deuroplossingen en de half verzonken plafond verlichting geven dit project een tijdloze allure. Het project Hoofdkantoor Brand Loyalty in Den Bosch versloeg vier andere genomineerde projecten: Accompli Afbouw voor Theater De Stoep in Spijkenisse, De Jong Afbouw Bergambacht voor de Transformatie van de ArenaTowers in Amsterdam, MAT Afbouw met de Transformatie van de Melkfabriek in Hilversum en Schelp Bouw & Interieur voor De Cacaofabriek in Helmond.

Bij de beoordeling van de inzendingen kijken de vakjuryleden naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelt de wijze waarop de ingezonden informatie is gepresenteerd in woord en beeld een belangrijke rol.

Innovatieprijs 2015

Accompli Afbouw is door SaintGobain Gyproc uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs 2015. Deze prijs reikt het bedrijf uit aan de partij die het best gebruik maakt van een bijzondere, nog niet eerder vertoonde oplossing binnen een project. Met name de onnavolgbare manier waarop Accompli met een verfijnd BIM model samen met de aannemer en een extern adviseur het afbouwproces heeft gestroomlijnd vindt de jury getuigen van grote innovativiteit.Bijzonder aan de Innovatieprijs is dat de specifieke innovatie door de vakjury vaak niet meer is waar te nemen, omdat het al afgerond is. Daarom zit het hem vooral in het verhaal rondom de innovatie; denk aan de uitdaging, het ontwerp en de wijze van uitvoeren.

Gyproc Professionals Keuze

In de categorie ‘Gyproc Professionals Keuze’ dongen alle 18 inzendingen mee naar de prijs. De winnaar met 42 procent van alle stemmen is het project Theater De Stoep, van Accompli Afbouw. De tweede plaats met 21 procent van de stemmen is voor MB Afbouw met het project Koningsweg in Den Bosch. Op de derde plaats is het project Transformatie van de Melkfabriek in Hilversum van MAT Afbouw geëindigd met 4 procent van de stemmen.

“De jury kon een kentering in de markt waarnemen. Alleen al vier van de vijf genomineerden waren transformatie projecten. Dit geeft aan in welke omgeving de bouw zich de afgelopen twee jaar heeft begeven”, zegt Mark van Houten, verkoopdirecteur van Saint Gobain Gyproc Nederland. “Een omgeving die misschien nog wel lastiger isdan vanuit een volledig nieuw startpunt een gebouw neer te zetten. Wij zijn er bijzonder trots op hoe onze Gyproc Professionals met al hun vakmanschap en kennis binnen een zo uitdagend bouwlandschap, flexibiliteit, meedenkend vermogen en perfectionisme hebben laten zien. En dat dit uiteindelijk de meest mooie afbouwprojecten heeft opgeleverd. Alle inzendingen waren daarmee al stuk voor stuk winnaars.”

bron: http://www.gyproc.nl/~/media/85ec6db765514cb995f26f5c56fc2e58.ashx

Cookievoorkeuren